"Воля": Не подкрепяме Симеонов за пушенето в заведенията!

Оказваме подкрепа за борбата с шума обаче, посочи Марешки
Обновена: 16 май 2018 22:51 | 16 май 2018 22:35,
10

Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за връщането на пушенето в заведенията, нито за ограничение на рекламата на хазарт и продажбата на лотарийни билети само в определени места. На среща днес лидерите обсъдиха принципните си позиции по двете теми.

"Това наподобява един тежък лобистки закон, който цели да премахне светлия бизнес в бранша. Така на негово място спокойно ще може да се настани сивият сектор. Валери Симеонов изглежда е искрен в намеренията си, но, разглеждайки всички гледни точки, установихме, че има доста лъжи, които се тиражират по повод на лотарийния бизнес", посочи в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той уточни, че партията му е съгласна с някои от идеите на вицепремиера Симеонов - например, с предложението за промени в Закона за местните данъци и такси с въвеждането на данък върху т.нар. "апарт хотели".

Според НФСБ те предоставят туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е данъци, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, семейни хотели, къщи за гости.

"Също така, напълно подкрепяме борбата с презастрояването на българските курорти, както и тази с шума. Редно е тези, които искат да си почиват, да могат да го сторят", коментира Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля" допълни още, че има идея парите, които идват от реклама, дарения и спонсорство на вредни за българския народ дейности, като хазарт, отровни храни, алкохол, цигари и др., да отиват във фонд за подпомагане на талантливи младежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Този господин марешки е най-обикновена руска ***. Оказа се голям ***. Но, за шастие, от него, нищо не зависи.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свикването на поредното Велико Народно Събрание е на дневен ред . Трябва да се коригира предишното , което ни тласна по това Нанадолнище .
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората няма да излезнат с камъни, просто ще си обърнат *** за ново е...е. Отдавна избягаха лидери, професионалисти и кадърни. Тук останаха само ***, богаташите и балъците които само се оплакват, но нищо не правят. До 20 г. няма да има България..
7
0
 
2
 
! Отговори
Нормални ли сте преди 5 години
Депутатите с 5 бона заплата и 14 хиляди субсидия на месец.Намалете цените на ток, парно, вода, смет. Още не са дошли изравнителните сметки за март на хората, а вече говите още десет % увеличение на парно. 34 процента увеличение за 3 месеца.Ако досега плащахме 120 лв. за парно от лятото 205 лева.Хората ще излязат с камъни по площадите.От Марс, от Юпитер ли ще карате ток и газ.Ножът опря до гърлото."Гениални профан^и сте, щом изкарвате на площада хора с хиляда лв заплати.Не ми пука пушенет
6
4
 
1
 
! Отговори
Оги преди 5 години
Марешки със теб сме .....
5
2
 
4
 
! Отговори
Гн Миташки преди 5 години
Гн Марешки кога ще направи една газ станция във Бургас че нашите взеха да вдигат цените за лятото....
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с търкането е пълна порнография. Интересно как никой около мен не е спечелил и 20 хиляди....
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекламата на лотарийните игри надминава рекламата на всичко останало. Накъдето и да се обърнеш, навсякъде се "ТЪРКАТ" билетчета и няма случай някой да не спечели, при което минимум всички българи са милионери. И най-вече пенсионери и хора в нужда. Просто няма по-ярък пример на безобразие, колкото и да се тръшка "Иво Андонов" от малкия екран, с който като да се е срастнал...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този господин като някое куче само дето лае ,но не хапе.....
1
6
 
16
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Марешки е единственият депутат който ми е спестил поне 2000 хил. лв , за разлика от другите които винаги са ме крадели !!